zaterdag 29 januari 2011

Weggeef blogs.

Kijk ik doe dit nog niet zo lang dus weet ook niet precies hoe alles werkt. Maar nu zag ik dus bij haar een hele leuke met van die egeltjes stof. Ik moet dus gelijk aan onze An denken en haar egeltjes liedje. Dus ik heb meegedaan. Je kunt nog mee doet tot 2 februari, maar zou het niet doen want dan maak ik weer minder kans natuurlijk haha!
En bij haar is ook zo een leuke dus die heb ik ook gelijk maar ingevuld. Wie weet.....ga ik nog eens iets winnen.

woensdag 12 januari 2011

Lekker aan de gang.

De afgelopen week weer lekker aan het naaien geweest. Buiten mijn verplichtingen die ik heb ook gewoon tijd om te naaien en af en toe wat te haken of breien. Ik merk dat ik toch wel wat pijn in mijn schouder en hand krijg van het breien dus nu probeer ik dat wat te doseren. Ik moet alleen nog de mouwen voor de trui van het oudste kleinkind. En dan kan ik weer even mij oriënteren op een ander brei werk. Wie weet worden dat wel sokken al weet ik nog niet hoe je dat moet doen.....
Maar de paarse trui van hannah wordt met plezier door haar gedragen.

Ik vond trouwens om mijn foto-toestelletje nog een foto van mijn speldenkussen die ik gemaakt had voor de swap enige tijd geleden. Daar had ik nog nooit een foto van geplaatst. Het was een klein lieveheersbeestje wat je lekker aan je schaar kunt klikken.

Deze week heb ik een cadeautje genaaid voor mijn oppaskind Bente die 5 jaar wordt en helemaal gek is op roze en paars, en op hartjes. Ik had deze week een hartje voor haar gehaakt toen ik bij haar was en ze was er helemaal verliefd op....zei ze!

De beide kanten erop. Op zich is dit een makkelijk patroon wat je zo in elkaar zet. Helemaal als je hier kijkt. Daar wordt het stap voor stap uitgelegd. Trouwens een hele leuke site.
Nu heb ik weer de deken voor sem om mijn machine liggen en heb ik mezelf voorgenomen om daar eerst mee verder te gaan tot hij af is. Anders komt er steeds weer wat anders tussen. Alhoewel ik die hebbedingen maken wel erg leuk vind.

Ik heb trouwens ook mijn hart voor mijn swap partner af maar ja die mag ik hier niet laten zien......Sttttttt

vrijdag 7 januari 2011

Onverwachts vrije dag extra.

Gisteren zouden we naar het noorden gaan om met de aannemer ons droompje te bekijken. Maar helaas moest hij op het laatste moment afzeggen en had ik dus een vrije dag.
Nu stond er al een tijdje een bezoek aan de IkEnAndere op de lijst dus zijn Joke, Hannah en ik daar heen gegaan.
Daar heb ik een handig bakje gekocht om mijn lineaals in te zetten. Ik zag dat op een forum waar ik kom en dat leek mij dus reuze handig.
Ze lagen eerst overal en nergens en in verschillende laatjes, en op de lade kastjes. Nu staan ze gezellig samen bovenop mijn plank.
Netjes opgeruimd staat dat.
Na terug komst ben ik aan de gang gegaan met mijn haaknaalden. Eerst heb ik ze uitgezocht en de dubbele apart gelegd. Toen stof opgezocht en aan het naaien geslagen.
En zie hier het resultaat. Alles netjes in een vakje en bij elkaar. Ook opgeruimd dus....
Vanmorgen verder met opruimen gegaan. Ik had overal lapjes en dergelijke liggen en dat moest nodig eens aangepakt. Dus nu is het weer een orde in mijn chaos geworden.
En ik heb voor mijn haakwerkjes een doos gemaakt waar ik dus de bolletjes in kan doen. Vier gaatjes in het deksel gemaakt en mijn wol geleider is klaar. Nu kan ik mijn bollen wol in de doos met deksel doen. Uit het midden van de bol neem ik de draad, dan hoeft de bol niet rond te draaien om af te winden. En dan maar gewoon naast mij op de bank zetten en haken of breien maar. Zo kan de poes (de lieverd wil ook) niet meer met mijn bollen wol er van door. Handig he!
Ik ga volgende week een tasje met hetzelfde principe maken om zo mijn haakwerk mee te kunnen nemen in de tas.Maar dat laat ik dat dus nog wel even zien.

En vandaag is onze bovenbuurvrouw 50 jaar geworden. Daar kon je niet om heen, en hangen allemaal brieven en foto,s van haar. Dus ik dacht: ga ik even een klein kadotje maken. En dat is deze sleutelhanger geworden. Of tas hanger. Waar je hem dan ook aan wilt hangen.

Dat was het weer voor vandaag.

woensdag 5 januari 2011

Goed begin is het halve werk...

Ik ben maar gelijk aan mijn lijstje met te doen begonnen.
Eerst maar de rugtas voor kleinzoon Sem die maandag voor het eerst naar school ging.
Drie dagen te laat maar ja, ik wilde hem in de vakantie van hen maken, alleen had ik hier toen drie jongens te logeren om het thuis wat te ontlasten en onze dochter en schoonzoon wat tot rust te laten komen. Dat is in ieder geval gelukt. Alleen lukte het naaien toen niet echt.
Dus deze week maar gelijk af gemaakt waar ik dus wel aan was begonnen vorige week.

Vandaag afgeleverd en hij was er erg blij mee. Zijn koppie glom van blijdschap!
Ik had ook nog drie piramide tasjes gemaakt die ik had gezien op de site van
haar
Kleintjes die ze kunnen gebruiken om hun snoepjes en collecte geld in te doen voor de kerk.
Ik wilde ook al een tijd een draadjesopvangtasje maken en die is nu ook klaar.

Nu was ik netjes zoals velen begonnen met een stitchery voor de kerst. Alleen maakte ik mijn eigen ontwerpjes omdat ik niet van kerstmannen houd e.d. Die had ik ook al netjes met sneeuwballen er tussen en een mooie rand er om heen, ook zelfs al gedubbeld en de rand aan het doorquilten klaar liggen. Vond ik hem toch niet mooi genoeg geworden. Dus ik heb alles weer uitgehaald....... Die is inmiddels weer netjes in stukjes en daar ga ik nu mee aan de slag. Alvast voor dit jaar kerst......ben ik in ieder geval op tijd :lol:
En ik moet natuurlijk niet vergeten te melden dat ik mijn hartjes partner heb toegewezen gekregen. Dus ik ben mij met hart en ziel aan het beraden wat ik voor een hartelijk kado kan maken....