woensdag 26 mei 2010

Slaapkleedje Joepie.

Ben op tweede pinksterdag begonnen tussen de bedrijven door met het maken van een kleedje voor Joepie. Waar ze lekker op kan liggen naast mij op mijn bureau als ik daar bezig ben. Nu komt ze elke keer op mijn handen liggen en dan kan ik ze tenminste terug leggen op een lekker warm kleedje. Voor mijn verjaardag had ik templates gekregen waar ik nu dus eentje van heb gebruikt.

Dit is het middenstuk met de punten en de rand maak ik van allemaal reststukjes.
Ze schijnt het wel lekker te vinden....

maandag 24 mei 2010

Even tussendoor.

Nu even tussendoor een jurkje voor Hannah genaaid. Aan de nieuwe naaitafel.
En hij bevalt prima. En ik moest hem af hebben voor zondag want dan kwamen Joke en Freddy weer terug en wilde ik dat ze hem aan zou kunnen. Dus dat werd twaalf uur zaterdagavond. Maar hij was af!
Kijk maar.
En vandaag tweede pinksterdag moest ik voor Arike even 7 spijkerbroeken met kapotte knieën kort maken. Zodat de jongens weer een paar korte broeken hadden.
Ook hebben we met elkaar de deken voor Joran op volgorde gelegd.
Nu alleen nog de olifanten maken die er dan tussen kunnen.
Dus dat is mijn werkje voor deze week.
Nou ik ga weer terug naar de drukte......

vrijdag 21 mei 2010

Weer verder

Ondertussen heb ik dus alle bijna alle blokken klaar. Ik moet alleen nog drie olifanten maken waar ik vandaag de PP patroon voor binnen kreeg.
En net gekeken in mijn lapjes voorraad maar eigenlijk geen grijs er tussen.
Dus daar moet ik dan ook nog even naar op zoek.
Maar al mijn blokken zien er nu kleurig uit.
En liggen klaar om op volgorde gelegd te worden.
Ik heb de binnen voering van katoenen fleece deze week ook gekocht en met de achterkant gewassen. Dus die ligt ook klaar om verwerkt te worden.


Verder was mijn moederdag kado vandaag binnen. Een heuse echte naaitafel die ik in kan klappen en meenemen naar de camping b.v. Of als ik bij dochters ga zitten naaien kan ik op de goede hoogte met mijn eigen tafel aan de gang. Hij is prachtig en ook nog in mijn favo kleur.

Ook Hannah vind hem prachtig. Dus dan is het helemaal toppie.
Ga hem morgen uit proberen. Dus dan horen jullie hoe en wat.
Ik heb gisteren ook nog even een jurkje voor hannah getekend en uit de stof geknipt. Heb bijna alles gezigzagt en dan alleen nog in elkaar zetten. Misschien ga ik dat dus morgen wel doen op mijn nieuwe naaitafel. Wie weet..

zondag 16 mei 2010

De knuffeldeken voor Joran.

De afgelopen paar dagen Joran te logeren gehad, en hij was bijzonder lief. Geen rare dingen gedaan. Lief gespeeld met de knikkerbaan en de bouwsteentjes. Jammer dat ik zaterdag dus ziek werd en de hele dag in bed lag. Maar eigenlijk wel goed want nu heeft Opa een prima joran tijd gehad. Gewandeld en naar de speeltuin met hem geweest.
Helemaal toppie.
Vandaag nog een enorme pijn in mijn rug. Maar dat heb ik altijd als ik een hele dag op mijn bed lig.
Dus dat zal wel over gaan.
Ik heb ondertussen voor joran zijn deken de kleuren uitgezocht.
En dat zijn dus deze geworden.

Leuke felle kleuren en met leuke plaatjes.
Inmiddels alle vierkanten gesneden en al een hele ris aan elkaar gezet.
En dan weer gesneden. Zodat het er dan zo uit komt te zien.

Nou het wordt vervolgt zal ik maar zeggen.....

donderdag 13 mei 2010

Aangestoken door het hexagon virus,

Ook ik ben begonnen met het maken van hexagonnen. Met kerst stof dus ergens tegen kerst moet hij klaar zijn. Ik heb niet echt een ontwerp maar maak eigenlijk allerlei bloemen die ik later aan elkaar ga maken in patroon met goudgele achtergrond stof.
Dus eerst een heleboel ansichtkaarten verknipt tot hexagonnen.
En lapjes stof geknipt en daarna gewoon lekker voor de tv, in de wachtkamer, op visite, in de pauze op een vergadering overal neem ik ze mee.
Lijk wel niet helemaal wijs.
Maar goed hier alvast een aantal gemaakte bloemen.

Aangezien wij echte kolonisten van katan fan zijn roept iedereen hier: Mamma gaat katan maken van stof! Ze heeft al bomen af ;-)
Tot zover ben ik nu. En ik heb natuurlijk een hele ris liggen waar ik al de stof om het karton heb gemaakt.
Maar zo blijf ik wel bezig.
Ook ben ik begonnen met een tas voor de muziek.
Ik maak die met logcabin. En heb de ene kant nu af.
Je kunt zo wel zien wat echt mijn kleur is.

Waar ik wel een dag of twee mee bezig ben geweest is het opruimen en uitzoeken van al mijn stofjes. Maar het is gelukt. Ze zijn weer keurig op kleur gesorteerd en de stukje bij elkaar gedaan. Al de reepjes die ik ondertussen over heb gestreken en bij elkaar in een doos. En ik heb gelijk weer allerlei ideeën voor nieuwe projecten.
Alleen ben ik dus zo iemand die eigenlijk eerst een project wil af maken voor ik aan iets anders begin. Alleen is dat nooit zo handig. Maar ik wil in ieder geval nog voor mijn kleindochter een rokje naaien en een korte broek.
En dan ga ik weer gewoon beginnen met de droomdeken voor mijn kleinzoon.
Dus genoeg te doen.

Weer bezig geweest.

Zo er is weer even een paar weekjes voorbij. Maar dat wil niet zeggen dat ik niets gedaan heb.
De kleedjes voor de kerk zijn klaar. Alles vijf en ik denk dat ik er nog wel twee bij maak, maar nu even niet. Ik heb nog genoeg gesneden repen liggen dus dat kan wel.
Maar zie hier het resultaat:
Eerst begonnen met het snijden van de stof in lange repen.
Toen de repen drie aan drie aan elkaar en daarna op elkaar.Daarna er driehoeken van gesneden en als je open doet zijn het vierkanten die weer aan elkaar gemaakt.En mooie oranje reep ertussen en zie hier de top is klaar.

Toen nog tussen mijn gekregen lappen voor achterkanten gezocht naar goede achterkant en die er achter gedubbeld. En de repen die ik over had heeft mijn dochter in tweeën gesneden en aan elkaar gezet en die heb ik als rand gebruikt.
En dat dan 5 X.